Blog

Palacinky z tofu-náplňou a jablkovo hruškový rozvar

Palacinky z tofu-náplňou a jablkovo hruškový rozvar

pohánka skvele zahrieva organizmus z vnútra, obsahuje rutin(vit. P), ktorý zvyšuje pružnosť ciev a posiluje ich steny a ryža očisťuje hrubé črevo, ktoré je v jeseň oslabené a treba ho posilniť.

150g ryže
150g pohánky
300g vody
štipka soli
1/2 lyžičky škorice
Ryžu s pohánkou si namočíme aspoň 4 hodiny dopredu, ideál cez noc, potom ich scedíme a v mixeri rozmixujeme so soľou a škoricou na hladkú masu. Vodu prilievame postupne, k požadovanej konzistencii palacinkového cesta a následné opekáme palacinky.

Náplň:
1 tofu
1 kysla smotana sojade
šťava z 1/2 citróna
1/2 vanilkový struk,
slad podľa požadovanej sladkej chuti ( cca 3-4 lyžice)
Všetky suroviny rozmixujeme v mixéri a kým si pripravíme palacinky, necháme masu v chladničke vychladnúť.

Jablkovo hruškový rozvar

1 ošúpané jablko
2 hrušky
hrsť hrozienok
štipka škorice
štipka soli
slad podľa chuti, nakoľko sú hrušky sladké
1 lyžička arrow alebo kuzu škrob(liečivé účinky na tráviaci trakt, má vysoký obsah flavonoidov, ktoré sú príčinou výrazného liečivého pôsobenia na obehový systém)
1/2 hrnček vody

Nastrúhané, ošúpané jablko a hrušky (aj so šupkou)mierne osolíme, pridáme hrozienky, škoricu a na miernom ohni dusíme do mäkka. Ak je nutné, podlejeme trochou vody a dusíme. Do mäkkého rozvaru primiešame škrob rozmiešaný v hrnčeku so studenou vodou. Ak sa nám zdá rozvar hustý zriedime vodou, naopak ak riedky, dolejeme kúsok škrobu so studenou vodou.Premiešame, uvedieme do varu a miešame kým nebude rozvar číri. Odstavíme a polejeme ním naplnené palacinky. Dobrú chuť!