Blog

Cícer na kurkume so zeleninou

Cícer na kurkume so zeleninou


1 šálka uvarený cícer, alebo z pohára stereliz.
1 mrkva
1 kaleráb
1/4 šalky pór
1/2 šálky maslová tekvica, alebo hokaidó
olej
1 cibuľa
1/4 lyžička kari
1/4 lyžička kurkuma
kúsok mletej rasce
1,5 lyžičky arrow škrob
na dochutenie ume ocot, tamari - sójova omáčka

Postup
Na oleji si speníme osolenú cibuľku, pridáme nakrájanú zeleninu, koreniny, opražíme a podlejeme 1 šálkou vody a dusíme do mäkka cca 15-20 min, potom pridáme cícer a zahustíme arrow, rozmiešanom v troche vody. Privedieme do varu a odstavíme. Dochutíme lyžičkou ume a tamari a podávame s obilninou. Aby bol tanier kompletný na živiny, pridajte kvasenú zeleninu, kúsok čerstvej, napr.rukolu, a ja som pridala i kúsok dusenej, ktorá sa dusila si ryžou.
Dobrú chuť!
CICER- bohatý na vápnik, železo, má vysoký obsah vlákniny a po sóji, najvyšší obsah vit. A.
kurkuma-protizápalový efekt, podpora optimálnych mozgových funkcií, podpora imunity, trávenia a srdca
UME OCOT- podpora trávenia, neutralizuje prekyslené trávenie, odstranuje črevné problémy
TAMARI-obsah prospešných mikroorganizmov a aminokyselín.