Blog

Tempeh na kukuričnom slade so sladkokyslou cviklovo cuketovou omáčkou

Tempeh na kukuričnom slade so sladkokyslou cviklovo cuketovou omáčkou

Toto jedlo si zamilujete.
Suroviny
olej, 1 údený tempeh, 1 lyžica sladu, 1 lyžička Tamari omáčka
1 cibuľa, nastrúhaná cvikla, cuketa, na dochutenie 1 lyžička slad, Tamari, ume ocot
Na oleji si speníme cibuľku, mierne osolíme a pridáme cviklu a tymián , podlejeme vodou, aby bola cvikla ponorená . Dusíme do mäkka. Ked je cvikla mäkka, pridáme cuketu a chvilu podusíme. V troche vody si rozrobíme škrob arrow, alebo kuzu, pridáme k zmesi, uvedieme do varu a odstavíme. Dochutíme sladom a ume octom. Podávame s ryžou, alebo bulgurom, ktoré uvarte s 1 cm morskej riasy wakame.Dobrú chuť!

Týmto jedlom posilníte:

Tamari omáčka- podpora trávenia, vylučovanie zažívacích štiav
kuzu škrob- celý zažívací trakt a zaženiete i únavu
ume ocot- podpora tráveniea, neutralizuje kyslé prostredie,
wakame riasa- posilnuje činnosť pečene a žlčníka, čistí krv, upravuje tlak, zlepšuje krvný obeh
tempeh- bohatý na vápnik horčík, fosfor, železo, vit. rady B
ryža- dlhozrnná vhodna v lete, gulatá v chladnom období, čistenie organizmu
tymián- obsahuje tymol, ktorý má silné dezinfekčné účinky proti baktériam, plesniam, proti kašlu ho odporúčal už i Hippokrates)