Blog

Zeleninová polievka s ryžovými knedličkami a ryžovou miso pastou

Zeleninová polievka s ryžovými knedličkami a ryžovou miso pastou

Pokrájanú zeleninu( mrvka, petrzlen, zeler, kalerab, pór) vsypeme do vody a varíme 20 min. Z 1 šálky uvarenej ryže, petrzlenovej vňati , soli, kúska pohánkovej alebo ryžovej múky a 1 lyzičky ľanových semiačok (namočených v 0,5 dcl vody na cca 5 min, potom ich rozmixujeme, dostneme lepivú hmotu).vymiesime cesto a morkými rukami tvarujem gulky, ktoré povaríme vo vriacej osolenej vode. Z vriacej polievky odoberieme kusok do varechy, pridáme do nej 1/2 lyžičky ryžovú miso pastu(obsahuje B12 a má schopnosť na seba naväzovať bunkové jedy a vylučovať ich, pomáha pri srdcových chorobách a rozpúšta choresterol), a necháme ju rozpustit, zamiešame do uz odstavenej polievky, aby sme nezničili živiny, dochutíme solčiankou(sušená zelenina s morskou soľou) a podávame s ryžovými knedličkami. Dobrú chuť!