Blog

Ryža so zelenými strukami, temepehom a pečenou sezónnou zeleninou

Ryža so zelenými strukami, temepehom a pečenou sezónnou zeleninou

1hrnček ryže s morskou riasou kombu(posilňuje obličky a močový mechúr) a štipkou soli zalejeme 1,5 hrnčeka vody a uvaríme do mäkka.(kludne do nej môžete nakrájať i mrkvu, udusí sa spolu s ryžou). Zeleninu (zeler, kaleráb, maslová tekvica, cvikla) si nakrájame na plátky, pridáme fermentovanú sojovú omáčku Tamari (podporuje trávenie a neutralizuje prekyslený organizmus, vhodná aj pre celiatikov), (kto ju nemá, himalájsku, alebo morskú soľ), mletú rascu a slnečnicový alebo olivový olej bio. Zmiešame a dáme piecť.


Na panvici si na oleji opražíme na malé kúsky pokrájaný údený tempeh(vyrába sa kultivovaním a kvasením kvalitných sojových bôbov, a tým má velmi priaznivé účinky na organizmus), ked je opražený pridáme na plátky nakrájanú cibuľu,opečieme. Nakoniec pridáme zelené fazuľové struky(vysoký podiel vlákniny, odstraňuje nánosy z čriev, tiež pôsobí ako kefka na črevné steny), opražíme a podávame posypané semiačkami napr ľanovými (protizápalové účinky, priaznivo ovplyvnuje imunitný systém) petržlenovou vňaťou a ak máte naklíčené semiačka, sú vítané . p.s. nezabúdajte piť a zaradiť napríklad prechádzku, aby sa črievka hýbali a čistili  Dobrú chuť!