Blog

Vedeli ste?

Vedeli ste?

       Stále sa bavíme o tom čo jesť, kedy jesť a ako upravené, aby to prospievalo nášmu organizmu, a aby sme čo najviac eliminovali negatívne účinky niektorých...
Je škodlivá? treba ju eliminovať? Soliť vôbec? Tak ako to vlastne je? Všeobecne je známe, že priveľa soli zaťažuje naše obličky, zhoršuje cievny systém a je jednou z vecí, kto...
Horúce letné dni, ku ktorým nesporne patrí  spoločnosť, čerstvý vzduch, rodinné oslavy, posedenia a samé príjemné aktivity, s ktorými sa spája dobré jedlo, sa málokedy zaobídu...
Je tu sezóna paradajok, papriky a zemiakov. Všetky patria do čeľade ľuľkovitých, ktoré obsahujú toxické látky, jedovatý solanin, tomatin a ďalšie. Všeobecne sa považujú za zdravé, ...
Nastalo  biologické leto. Vonku je čoraz teplejšie a my nemáme vôbec chuť na varené jedlo, veď kto by nám ho i varil. Pri sporáku stojí vždy len človek, ktorý sa na túto...
Jeseň je obdobím kedy prichádza nachladnutie v podobe nádchy, kašľa,bolesti dutín, teda chrípkové obdobie. Čo teda jesť, aby ste si jeseň nespájali so zahlienením, či únavou? Ako j...
Príroda avizuje jar – odhoďte teplé oblečenie a odľahčite i jedálničekBiologická jar začína už začiatkom marca.  Vzduch začína prehrievať jarné slniečko, zimné oblečeni...
Lepok sa stal predmetom mnohých štúdií a námetov na kuchárske knihy,pretože  ho dnes nemôže jesť skoro každýpiaty človek.  Lenže  on tu odjakživa po tisícročia bol a...
       Mäso je plnohodnotným zdrojom bielkovín, obsahuje vitamíny skupiny B, minerálne a stopové prvky, napr. selén, železo, zinok. Na druhej strane, môže obsah...
Úplným základom, čeliť všetkým chorobám, je mať zdravé črevo s dobrou mikroflórou. Práve črevo je miesto, kde sa imunita tvorí. Nachádzajú sa v ňom lymfocyty, ktoré bojujú s vírusm...
Zobrazenie 1 až 10 z 17 (2 stránok)