Blog

Vedeli ste?

Vedeli ste?

Je tu čas nakladania a kvasenia uhoriek, čas kedy nás uhorky príjemne osviežia a i preto často zdobia náš tanier. V lete je uhorka ideálnou potravinou. Niekedy sa stane, že natrafí...
   Stále sa bavíme o tom čo jesť, kedy jesť a ako upravené, aby to prospievalo nášmu organizmu, a aby sme čo najviac eliminovali negatívne účinky niektorých potravín. No ...
Je škodlivá? treba ju eliminovať? Soliť vôbec? Tak ako to vlastne je? Všeobecne je známe, že priveľa soli zaťažuje naše obličky, zhoršuje cievny systém a je jednou z vecí, kto...
Zmrzlinu mám veľmi rada, no viem bez nej existovať. Hlavne, po prečítaní obsahu etikety, čo vlastne do seba dávam. čítali ste už niekedy etiketu? Obsah nanuku, i toho najkvalitnejš...
Horúce letné dni, ku ktorým nesporne patrí  spoločnosť, čerstvý vzduch, rodinné oslavy, posedenia a samé príjemné aktivity, s ktorými sa spája dobré jedlo, sa málokedy zaobídu...
Je tu sezóna paradajok, papriky a zemiakov. Všetky patria do čeľade ľuľkovitých, ktoré obsahujú toxické látky, jedovatý solanin, tomatin a ďalšie. Všeobecne sa považujú za zdravé, ...
Kým v máji sme boli ešte  trošku obmedzení len na prísun zeleného . divokej zeleniny a pažítky šalátu, reďkovky, mangoldu, špargle a podobne, v júni nám ...
Nastalo  biologické leto. Vonku je čoraz teplejšie a my nemáme vôbec chuť na varené jedlo, veď kto by nám ho i varil. Pri sporáku stojí vždy len človek, ktorý sa na túto...
 To, že naše zdravie v nemalej miere ovplyvňuje i zloženie a kvalita jedálneho lístka, je už všetkým nad slnko jasné. Ranné cereálie a instantné kaše sú len mi...
Jeseň je obdobím kedy prichádza nachladnutie v podobe nádchy, kašľa,bolesti dutín, teda chrípkové obdobie. Čo teda jesť, aby ste si jeseň nespájali so zahlienením, či únavou? Ako j...
Zobrazenie 1 až 10 z 24 (3 stránok)