• Nádoba na kvasenie

Nádoba na kvasenie 2-2,5 litra

Nádoba na výrobu kvasenej zeleniny -  PICKLES s gumičkou,drievkom a tanierikom na stláčanie

Potrebujeme kameninovú alebo porcelánovú nádobu. Na zeleninu nemá ísť svetlo. Zeleninu nakrájame alebo nastrúhame. Čím hrubšie nakrájaná, tým dlhšie kvasí. Použijeme cca 2% soli,čiže 15-20 gramov soli na kilogram zeleniny z objemu zeleniny podľa chuti (menej ako 1,5% sa neodporúča, aby sa nám to nepokazilo). Zeleninu natlačíme do súdka a zaťažíme. Medzi zeleninou nesmie zostať vzduch. Po chvíli zelenina pustí šťavu. Pri suchších druhoch (hokaido, kaleráb) pridáme asi 10% objemu vodu. Zelenina musí byť celý čas pod hladinou tekutiny, asi tak 2 cm, inak sa prístupom vzduchu pokazí. Ak je veľmi teplo a šťava sa odparuje, dolejeme vodu. Necháme stáť pri izbovej teplote 5-7 dní, pravidelne kontrolujeme. Počas kvasenia vzniká pena, tak to má byť. Po vykvasení sa pena stratí. Správne pripravené pickles zostane chrumkavé. Vykvasenú zeleninu preložíme do vyvarených 7 dl pohárov, zatvoríme a dáme do chladničky. Zelenina musí byť stále pod hladinou šťavy. V chladničke vydrží aj niekoľko mesiacov. Konzumujeme pravidelne v malých dávkach (1-2 pl) samostatne alebo primiešané do šalátu. Do 1 L súdka sa zmestí cca 1 kg zeleniny. Pre obmedzenie plesnenia nedovoľte ,aby drievko bolo ponorené v šťave.Na našej stránke nájdete aj rôzne recepty.Prajeme dobrú chuť a veľa vitamínov. 

Napísať recenziu

Prosím prihláste sa alebo zaregistrujte pre pridanie recenzie

Nádoba na kvasenie

  • Kód produktu: o4
  • Dostupnosť: Vypredané
  • 23.00€