Bulgur je celozrnná pšenica, ktorá sa najprv predvarí a potom naláme, a tak je ľahšie stráviteľná. Má príjemnú orieškovú chuť a obsahuje veľa prospešných látok.
Vláknina, hojne sa nachádzajúca aj v tejto obilnine s výbornou chuťou, je dôležitá pre trávenie, znižuje vylučovanie žlče, a tým pomáha predchádzať vzniku žlčových kameňov. Podľa jednej štúdie má dokonca schopnosť eliminovať riziko vzniku rakoviny prsníka u žien v klimaktériu. Okrem toho bulgur obsahuje látky, ktoré znižujú hladinu homocysteínu v krvi. Ide o aminokyselinu, ktorá sa v ľudskom organizme tvorí pri metabolických reakciách. Problém je v tom, že zvýšená úroveň tejto aminokyseliny sa dáva do súvislosti s viacerými ochoreniami, ako napríklad chorobami srdca, osteoporózou, cukrovkou druhého typu a ďalšími.
Krajina pôvodu: Turecko
Priemerná výživová hodnota na 100g
Bielkoviny [g] 11
Pšeničný bulgur BIO
- Výrobca: Distribútor: Ľubomír Perunko
- Kód produktu: ob22
- Dostupnosť: Skladom
-
1.20€
- Cena vo vernostných bodoch: 1