• Jačmenný kuskus  BIO

Kuskus je drobná cestovina, ktorú môžeme vzhľadom prirovnať k bulguru či tarhoni. Jeho domovinou je sever Afriky, no dnes je rozšírený po celom svete. Vyrábaný je zo pšenice, prosa či jačmeňa, z ktorých sa najskôr pripraví krupica a z nej sa po sparení tvarujú guľôčky. Často je kuskus tiež prírodnými látkami farbený na oranžovo či žlto. Príprava kuskusu pritom ani zďaleka nie je náročná. Nemusíte ho totiž vôbec variť. Stačí, ak jeden diel tejto cestoviny zalejete približne dvomi dielmi vriacej vody.

Krajina pôvodu: Taliansko

Zloženie: Tepelne upravený JAČMEŇ BIO

Nutričné ​​hodnoty:

Energetická hodnota 1403kJ/332kcal

Tuky 2,00g

   z toho nasýtené mastné kyseliny 0,60g

Sacharidy 62,00g

   z toho cukry 2,20g

Bielkoviny 11,00 g

Soľ 0g

                    

Základná príprava: 200 g kuskusu (4 porcie) dáme do hrnca a zalejeme 200 ml horúcej vody a necháme 5 minút pod pokrievkou. Potom pridáme soľ, olivový olej a vidličkou premiešame.

Napísať recenziu

Prosím prihláste sa alebo zaregistrujte pre pridanie recenzie

Jačmenný kuskus BIO

  • 1.00€

  • Cena vo vernostných bodoch: 1

Dostupné možnosti