• Pšeničný bulgur BIO

Bulgur je celozrnná pšenica, ktorá sa najprv predvarí a potom naláme, a tak je ľahšie stráviteľná. Má príjemnú orieškovú chuť a obsahuje veľa prospešných látok.

Vláknina, hojne sa nachádzajúca aj v tejto obilnine s výbornou chuťou, je dôležitá pre trávenie, znižuje vylučovanie žlče, a tým pomáha predchádzať vzniku žlčových kameňov. Podľa jednej štúdie má dokonca schopnosť eliminovať riziko vzniku rakoviny prsníka u žien v klimaktériu. Okrem toho bulgur obsahuje látky, ktoré znižujú hladinu homocysteínu v krvi. Ide o aminokyselinu, ktorá sa v ľudskom organizme tvorí pri metabolických reakciách. Problém je v tom, že zvýšená úroveň tejto aminokyseliny sa dáva do súvislosti s viacerými ochoreniami, ako napríklad chorobami srdca, osteoporózou, cukrovkou druhého typu a ďalšími.

Krajina pôvodu: Turecko


Priemerná výživová hodnota na 100g

Energetická hodnota [kcal]      360

 

Energetická hodnota [kJ]
1512

 

Tuky [g]
1

 

- Z toho nasýtené mastné

kyseliny [g]
0,2

 

Sacharidy [g]                          78

 

- Z toho cukry [g]                      0,4

 

 Bielkoviny [g]                            11

 

Soľ [g]
0,04

Napísať recenziu

Prosím prihláste sa alebo zaregistrujte pre pridanie recenzie

Pšeničný bulgur BIO

  • 1.20€

  • Cena vo vernostných bodoch: 1

Dostupné možnosti