• Červená šošovica lúpaná BIO

Šošovica buduje svaly a omladzuje väzivové tkanivo

Naše orgány a svaly potrebujú neustály prísun bielkovín na opravu a rast tela. Šošovica, najmä naklíčená šošovica, obsahuje všetky esenciálne aminokyseliny, ktoré naše telo potrebuje na dobré budovanie svalov a hladké fungovanie tela. A vďaka vysokému obsahu zinku má omladzujúce účinky na väzivové tkanivo.

Šošovica posilňuje výkonnosť mozgu

Strukoviny sú bohaté na sacharidy. Kým cestoviny, lúpaná ryža a produkty zo svetlej múky sa v črevách rozkladajú pomaly, šošovica obsahuje komplex sacharidov, ktorý zabezpečuje plynulý prísun glukózy do krvi a buniek. Vďaka tomu je organizmus počas niekoľkých hodín rovnomerne zabezpečený cukrom a glukózou, čo je nevyhnutné najmä pre činnosť a výkonnosť mozgu a nervov.

Po olúpaní hnedozelenej šupky má táto šošovica červené zafarbenie. Odstránenie šupky vedie k zlepšeniu stráviteľnosti a k zníženiu nadúvania. Pre dobrú stráviteľnosť je veľmi vhodná i pre deti. Stráca však schopnosť klíčiť. Výhodou je veľmi rýchla príprava (10 minút). Ideálna je na prípravu kaší, polievok a pyré.

Zloženie: červená šošovica lúpaná bio

Návod na prípravu: Šošovicu prepláchnite, vložte do hrnca so studenou vodou a varte 15-20 minút do mäkka. Osoľte až po uvarení.

Krajina pôvodu:Poľnohospodárstvo mimo EÚ
Výživové údaje                                                             v 100 g                         

  Energia1 457 kJ / 344 kcal
  tuky1,30 g
        - z toho nasýtené mastné kyseliny0,20 g
  sacharidy58,00 g
        - z toho cukry2,50 g
  vláknina 3,80 g
  bielkoviny24,00 g
  soľ< 0,01 g

Napísať recenziu

Prosím prihláste sa alebo zaregistrujte pre pridanie recenzie

Červená šošovica lúpaná BIO

  • 1.50€

  • Cena vo vernostných bodoch: 1

Dostupné možnosti