Popis: za pomoci fermentačnej kultúry - mikroorganizmov Aspergillus oryzae zreje dlhú dobu v drevených kadiach. Má ešte vydatnejšiu chuť než omáčka Shoyu. Tamari sa používa pri príprave zeleniny, polievok, šalátov a tradičných japonských pokrmov.
Vzniká
z kvalitných, geneticky neupravovaných sójových bôbov niekoľkomesačným
kvasením v drevených kadiach. Obsahuje prospešné mikroorganizmy
a dôležité aminokyseliny. Výborne podporuje trávenie, neutralizuje extrémne
prekyslený organizmus, je vhodným dochucovadlom pre celiatikov. Hodí sa na
ochutenie strukovín, zeleniny, pri výrobe sushi, výborne ochutí oriešky,
semienka, pukance
Zloženie: voda, sójové bôby, mor. soľ, koji
Alergény: sója
Nutričné hodnoty na 100g výrobku: energ. hodnota 260kJ/65 kcal, tuky 0,11g, sacharidy 5,1g, bielkoviny 11,8g, vláknina 0,75g, voda 80g
Krajina pôvodu: Japonsko
Tamari
- Výrobca: sunfood
- Kód produktu: och2
- Dostupnosť: Skladom
-
4.50€
- Cena vo vernostných bodoch: 1